Vårt ansvar

Vårt ansvar som företag

Att ge tillbaka till det samhället vi lever och verkar i är viktigt för oss på Taco Bar och vi tycker att en av våra uppgifter som företag är att vara med och bidra på det sättet som vi kan. Vi vill vara med och medverka till att göra vår omvärld och vårt samhälle lite, lite bättre och då med fokus på vår gemensamma framtid, d.v.s. våra barn och ungdomar i Sverige.

Vårt samhälle

Vi jobbar med flera olika organisationer som hjälper barn och ungdomar runt om i Sverige som på olika sätt har det jobbigt, exempelvis att någon förälder missbrukar eller är psykiskt sjukt, någon vars förälder som inte har råd att ställa mat på bordet för dagen. Vi stödjer också organisationer mot mobbning i skolan och de som vandrar ute på gator och torg sent om kvällarna för att hjälpa ungdomar till rätta. Vi vill att fler barn och ungdomar i Sverige skall ges en möjligt till en så bra tillvaro som möjligt, både för stunden och i framtiden.

Maskrosbarn

Vi är nu inne på vårt femte år tillsammans med barnrättsorganisationen Maskrosbarn. Något som vi är väldigt stolta och likväl tacksamma över att få vara en del av. Vi arbetar på flera olika sätt tillsammans och har under åren kommit varandra väldigt nära. Utöver monetärt stöd stöttar vi via våra restauranger genom att erbjuda en trygg mötesplats för ungdomarna, som tillsammans med coacher träffas hos oss regelbundet. Att samlas kring måltider och att vara en del av att skapa en positiv gemenskap känns bra.

Gå in på www.maskrosbarn.org om ni vill veta mer.

Vi stöttar även Nattvandrarna, Nolltolerans, Giving People & Barncancerfonden.

Vår klimatpåverkan

Vi på Taco Bar skall också ta vårt ansvar för miljön och göra det vi kan för att minimera vår påverkan på miljön. Vårt arbete handlar om allt från att minska plastanvändningen till att minska våra transporter till och från våra restauranger. Det handlar också om att fortsätta utveckla vår vegetariska meny så att fler Taco Bar goda vegetariska alternativ erbjuds våra gäster. Taco Bar valde redan från början när kedjan startades 1983 att jobba med porslin och glas istället för engångsmaterial och att alla maträtter görs på gästens beställning, både så klart för kvalitén men också för att minimera matsvinnet och påverkan på klimatet.