FRANCHISE RESTAURANG

Bli franchisetagare

Bli en del av oss – vi är ett stort gäng från ett tiotal olika länder med mycket erfarenhet som friskt delas oss emellan, och vi vill alltid bli fler! Så om du vill starta eget, älskar tacos eller vill vara med i ett gäng som brinner för vad vi gör har du kommit rätt.

STARTA DIN EGEN FRANCHISE RESTAURANG

Bli en del av Taco Bar

Det nu mer än 40 år gamla restaurangkonceptet Taco Bar erbjuder snabbt serverad tacos och texmex-mat i en härlig atmosfär, driven i huvudsak i franchiseform. Varumärket Taco Bar är idag mycket starkt på den svenska marknaden och omtyckt av unga såväl som gamla, vi lägger stort fokus på gästbemötande, vår meny & råvaror samt stämningen på restaurangen. På så sätt känner våra gäster alltid igen sig när de besöker en Taco Bar.

Franchise restaurang bygger på ett samarbete mellan två av varandra oberoende företagare. Franchisegivaren äger varumärket och affärsidén, medan du som franchisetagare hyr rättigheten att driva egen verksamhet under, i vårt fall, varumärket Taco Bar. Då kan du som franchisetagare fokusera på ditt team, dina gäster och din lokala marknadsföring.

Och något som vi gillar extra mycket – många av våra franchisetagare har varit med och drivit Taco Bar-restauranger i 15, 20, 25 och upp till 30 år! Det är ett partnerskap som går åt två håll och vi uppskattar.

Franchise på Taco Bar bygger på tre delar:I. Ett starkt varumärke

attraherar kunder, bygger lojalitet och förstärker marknadsföringen.2. Ett utarbetat affärssystem

hjälper franchisetagaren att etablera sitt företag, sälja sina produkter och servera det som gästerna vill ha3. Erfarenhet, kunskap och stöd

hjälper franchisetagaren att utveckla verksamheten till ett fungerande företag och en lönsam affär.

Öppna din egna Taco Bar

Vi är ett gäng av drivna personligheter från ett tiotal olika länder som alltid vill bli fler. Vi söker målmedvetna och hängivna franchisetagare som vill starta eget och öppna en restaurang med oss till flera städer runt om i Sverige!

Fördelarna med att bli franchisetagare är många. Som franchisetagare hos Taco Bar blir du en del av ett starkt varumärke som redan är etablerat på den svenska marknaden och behöver inte börja från noll med en helt oprövad idé.

  • Du får dela erfarenhet med andra framgångsrika franchisetagare och kan utbyta kunskap kring allt från lönsamhet till personalfrågor
  • Du får stöd från huvudkontoret i form av utbildning, support, logistik, ekonomi, marknadsföring och flera effektiva verktyg för att driva restaurangen
  • Du får också del av de stordriftsfördelar som uppstår genom att vi samordnar inköp och marknadsföring. Samtidigt kan du behålla det personliga och unika som finns i det lilla företaget.

Nyckeltal om att driva din egen Taco Bar

~ 2 200 000 kr

investering att öppna (om du har en restauranglokal, mindre än så)

~ 3-6 månader

från signerat avtal till nyckelfärdig restaurang

~ 600 000 kr

behöver du i eget kapital för att komma igång

Sagt från våra franchisetagare:

På Taco Bar får jag mycket stöd från ledningen, med allt från marknadsföring till personalfrågor. Och det som inte de kan, kan mina franchisekollegor.

Fredrik Rogni
Franchisetagare, Taco Bar Uddevalla

Vanliga frågor och svar om franchise

Vad kostar det att starta en restaurang? Vilken hjälp får jag? Vad ska jag tänka på och hur bygger jag lokalen? Lars Callebro, VD och en av ägarna till Svenska Taco Bar AB, svarar på de vanligaste frågorna om hur det är att starta och driva en egen Taco Bar.

Vad ska jag tänka på om jag vill starta en Taco Bar?

– Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från restaurangverksamhet eller företagande för att starta en egen restaurang och öppna en Taco Bar. Men du måste tycka om människor, ha en positiv inställning, vara handlingskraftig och vilja lära dig vårt sätt att arbeta på. Det viktigaste är att du verkligen känner att du är intresserad, du måste tro på det.

Hur ser samarbetet ut?

Taco Bar bygger på att alla följer Taco Bars koncept och affärssystem som ser till att bland annat kvalitet, servicenivå, priser och lokaler håller samma höga standard överallt. Alla restauranger måste hålla en fastställd standard och nivå för att vi tillsammans ska utvecklas, därför följer vi upp och mäter utvecklingen för din verksamhet upp på flera sätt.

Vilka finansiella förutsättningar krävs?

Först och främst ska verksamheten drivas i ett aktiebolag. Du står själv för byggkostnader samt inköp av inventarier och utrustning men vi hjälper dig att projektera och rita upp restaurangen. Investeringens storlek beror bland annat på den aktuella lokalens beskaffenhet och brukar vara mellan 2 000 000 kr och
2 500 000 kr. Det är 4 % royalty samt en marknadsföringsavgift på 2 % på försäljningen. En signingfee på 125 000 kr tillkommer.

Är det jag eller ni som väljer lokal?

Antingen är det du som har hittat en bra lokal eller så har vi hittat en lämplig lokal och söker någon som vill driva den. Vi vill ha lokaler i A-läge där det finns ett stort kundunderlag. Idealiskt är 120 – 200 kvm i ett Gatuläge eller i ett Köpcentrum. Men det finns idag Taco Barer från 55 kvm upp till 180 kvm.

Starta en restaurang - driv en franchise med oss!

Vi söker franchisetagare över större delen av Sverige. Mer specifikt i städerna, Ystad, Trelleborg, Lund, Halmstad, Varberg, Kungsbacka, Göteborg, Trollhättan, Jönköping, Karlskrona, Linköping, Falun, Borlänge, Örnsköldsvik, Umeå, Boden, Piteå och Stockholm. Eller om du har en ännu bättre idé där du kan öppna din franchise restaurang.

BLI DIN EGEN CHEF

Starta din egen Taco Bar-restaurang nu

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.