Nacho Special – gratinerade Nachos – är helt klart en svensk favorit. Denna variant är toppad med massa härligheter så som salsa och ost och självklart med texmex-kryddad köttfärs. Den perfekt rätten för det ultimata fredagsmyset.
Ingredienser
Nachochips, ca 20 st per portion
Ca 1,5 dl tacofärs per portion
Guacamole
Färsk salsa
8 st jalapeños
1 st rödlök
1,5 dl riven ost per tallrik
Tillagning steg för steg
Tillaga ca 500 gram tacofärs med texmex-krydda.
Lägg ut ett lager av ca 20 st nachochips jämt på en tallrik.
Strö över tacofärsen jämt och finfördela osten över hela nachotallriken.
Kör i micron i ca 1 minut eller tills att oste smält.
Strö över ca 1-2 msk finhackad rödlök.
Ringla över 2 msk av salsan och toppa med guacamole i 4-5 klickar.
Avsluta med 5-6 jalapeños beroende hur stark du vill ha din nachotallrik