Mexikansk Böngryta

Kategori: Texmex

3 - 4 portioner

Mexikansk Böngryta

Detta recept på mexikansk böngryta är enkelt att tillaga och dessutom helt vegansk. Rätten har ursprung från Mexiko och är fylld med smak från bland annat spiskummin och chili. Passar perfekt att servera med tortilla bröd som en brunchrätt eller tillsammans med ris/potatis för en lättare lunch. Ett tips är att strö över smulad fetaost.

Ingredienser

Ingredienser
  • 1 st röd och 1 st gul paprika
  • 1 st gullök
  • 1 burk krossade tomater
  • Rapsolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 hel chili
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 hel purjolök
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2,5 dl vatten
  • Kryddor: Chilipulver, spiskummin, salt, svartpeppar
Till servering
  • 8-10 tortilla bröd
Testa gärna!
  • Servera med ett gott ris, rostad potatis eller en omelett