Lax-taco med mango- & avokadosalsa

4 portioner

Sugen på att ta din tacofredag till nya höjder? Prova denna smakrika fisktaco nästa gång. Den söta mangon tillsammans med krämig avokado passar perfekt till laxen och koriander på toppen blir pricken över i:et.

Lax-taco-med-mango-avokadosalsa

Ingredienser

Laxen:
  • 500 gram laxfilé
  • 0,5 msk chiliflakes
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk rapsolja
Salsan:
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 st färsk lime (saften)
  • 1 förpackning mango, ca 225g, tinad. Alt 2 färska mango
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk honung
  • 1 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 tsk salt
Tillbehör:
  • 8 st tortillabröd
  • 100 gram turkisk yoghurt
  • 1 st romansalladshuvud

Tillagning steg för steg

  1. Salsan: Skölj och tärna gurkan. Tärna avokadon 1 cm stora bitar och skala och finhacka rödlöken.
  2. Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade eller färska mangon. Tillsätt limesaft, chiliflakes, honung och salt.
  3. Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxen hastigt på ganska hög värme. Lägg över dem på ett fat.
  5. Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp yoghurten i en liten skål.
  6. Fyll tortillabröden med romansallad, salsa och lax och toppa med lite yoghurt. Voilà!

Fler recept

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.