Sugen på att ta din tacofredag till nya höjder? Prova denna smakrika fisktaco nästa gång. Den söta mangon tillsammans med krämig avokado passar perfekt till laxen och koriander på toppen blir pricken över i:et.
Ingredienser
Laxen:
500 gram laxfilé
0,5 msk chiliflakes
0,5 msk salt
1 msk smör
1 msk strösocker
0,5 msk rapsolja
Salsan:
0,5 tsk chiliflakes
1 st färsk lime (saften)
1 förpackning mango, ca 225g, tinad. Alt 2 färska mango
1 kruka koriander
1/2 gurka
1 tsk honung
1 st rödlök
1 st avokado
1 tsk ingefära
0,5 tsk salt
Tillbehör:
8 st tortillabröd
100 gram turkisk yoghurt
1 st romansalladshuvud
Tillagning steg för steg
Salsan: Skölj och tärna gurkan. Tärna avokadon 1 cm stora bitar och skala och finhacka rödlöken.
Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade eller färska mangon. Tillsätt limesaft, chiliflakes, honung och salt.
Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxen hastigt på ganska hög värme. Lägg över dem på ett fat.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp yoghurten i en liten skål.
Fyll tortillabröden med romansallad, salsa och lax och toppa med lite yoghurt. Voilà!
På webbplatsen används nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Du kan även välja att samtycka till kakor för statistikinsamling.