Lax-fajitas med habanerodipp

3-4 portioner

I detta klassiska recept på fajitas har vi bytt ut kycklingen mot chilikryddad laxfilé. Det går lika bra att byta ut mot scampi, torsk eller pilgrimsmusslor. I detta recept är laxen marinerad i chili och vitlök och serveras sedan med en het sås gjort på habanero och majonäs. I detta recept har vi valt tillbehören guacamole, riven ost och grillade tortillabröd.

Lax-Fajitas

Ingredienser

  • 600-800 gram laxfile
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chili
  • Olivolja till stekning
  • Habanerokrydda till dipp
  • 3 paprikor av 3 olika färger
  • 1 st gullök
  • 2 st färsk lime
  • 4 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk Sambal Olek
Tillbehör
  • En god guacamole (testa gärna vårt recept)
  • 8 st tortillabröd
  • En näve riven ost

Tillagning steg för steg

  1. Tärna laxen i centimeterstora bitar. Marinera sedan med 1/2 hackad chili, 1 st pressad vitlök och 2 msk olivolja.
  2. Ställ i kylen under tiden du gör resten av receptet.
  3. Tärna paprikan och hacka löken i centimeterstora bitar.
  4. Stek först grönsaksblandningen i olja och krydda sedan med salt och svartpeppar.
  5. Stek sedan laxen i het olja, så den får rejält med färg och krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp på ett fat. Först grönsakerna och sedan laxen över. Dekorera med klyftor av den färska limen.
  7. Rör ihop dippsåsen bestående av majonnäsen, gräddfilen, 1 tsk Sambal olek, 1 st pressad vitlök samt lite limejuice.
  8. Lägg upp laxfajitasen i brödet ihop med dippen, osten, guacamolen och klart att avnjutas!

Fler recept

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.