BBQ meets texmex! Vi rekommenderar starkt att du provar dessa kycklingklubbor och wings med BBQ-glace. Rekommenderad servering med chipotle mayo, salsa och coleslaw.
Ingredienser
4 st färska kycklingklubbor. Vi rekommenderar majskyckling.
BBQ glace
800 g kycklingvingar
ca 10 potatisar
Chipotlekrydda
Salt och peppar
1 msk rapsolja
Salsa (Köp färdig eller gör efter vårt recept)
1 msk Chipotlepaste
2 dl majonäs
BBQ sås (för servering)
Tillagning steg för steg
Sätt ugnen på ca 225 grader.
Pensla kycklingen och kycklingvingarna med BBQ-glace. Kör sedan klubborna i ugnen 20 minuter och vingarna i 15 minuter.
Skär potatisen i klyftor. Krydda med salt, svartpeppar. Ringla över olja och krydda lätt med chipotlekrydda.
Ungsbaka potatisen i ca 20 minuter tills den fått färg och krispig yta.
Blanda 1 msk chipotlepaste med 2 dl majonäs och smaka av.
På webbplatsen används nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Du kan även välja att samtycka till kakor för statistikinsamling.