Kycklingburrito med bönris

1 portion

Alternativen för vad du kan fylla en Burrito med är ändlösa. I detta recept har vi fyllt Burriton med kyckling och bönris för att göra den ännu lite mer matig. Testa gärna vårt recept eller låt fantasin flöda och skapa din egen variant.

Kycklingburrito med bönris

Ingredienser

  • Basmatiris till 1 portion
  • 1 dl kidneybönor i lag
  • 150 g kycklingbröst
  • 2 sorters paprika
  • 1/2 gul lök
  • Minimajs, 3 -4 st
  • 1 vitlök
  • Spiskummin, peppar och salt
  • Olja till stekning
  • Vetetortillabröd
  • Färsk koriander
  • 1 avokado
  • Gräddfil
  • 1 tsk Sambal Olek
  • 1 tsk Sweet Chilli
  • 1/2 Färsk lime

Tillagning steg för steg

  1. Strimla kycklingen och paprikan för att sedan steka ihop med den finhackade löken.
  2. Krydda med spiskummin, peppar och salt. Smaka av.
  3. Blanda ca 1 dl gräddfil med 1 tsk Sambal Olek och 1 msk sweetchilli.
  4. Grovhacka färsk koriander.
  5. Koka riset enligt anvisningar och när det är klart så blanda i ca 1 dl av kidneybönorna. Häll av bönorna innan.
  6. Skala och skär upp avokadon i strimlor och pressa över limejuice.
  7. Hetta upp en torr panna och värm på ett tortillabröd.
  8. Lägg ut tortillabrödet och börja med att lägga ut riset i mitten. Dock inte hela vägen upp, så att det inte trillar ut.
  9. Lägg den stekta kycklingen jämt över riset. Ta sedan och fördela ut den strimlade avokadon och pressa över det sista ur limen.
  10. Ringla över gräddfilsblandningen och strö över den hackade koriandern.
  11. Att rulla en burrito: Vik först upp nederdelen, så att fyllningen ej trillar ut. Rulla sedan ihop kanterna så att det blir som en tunnbrödsrulle.
  12. Färdigt att avnjutas. Rulla in den i folie om du vill ta med den som takeaway!

Fler recept

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.