Enchiladas med tacokryddad kycklingfärs

4 portioner

Prova något nytt till nästa tacofredag. Byt ut den traditionella nötfärsen till kycklingfärs istället så får du plötsligt ett helt nytt tillbehör som både är bättre för dig och miljön. Garnera med riven ost och valfria tillbehör.

Enchiladas-med-tacokryddad-kycklingfärs

Ingredienser

Kycklingfyllning
  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 st hackad gullök
  • Smör (till stekning)
  • 2 burkar Tacosås
  • 1 st påse Tacokrydda
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 2 paket tortillabröd (stora)
Sås
  • 3 dl köttbuljong (tärning+vatten)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 tsk salt o svartpeppar
Garnering
  • 2 st tomater (skivade)
  • 1 dl riven ost
  • Smått skivad grön chili
  • Koriander

Tillagning steg för steg

  1. Stek upp löken i smör, tillsätt kycklingfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt tacokryddan och tacosås, rör sedan ihop. Tillsätt creme fraiche och rör om så allt blandas.
  2. Dela ut kycklingfärsblandningen på tortillasbröden och tillsätt lite riven ost innan du viker ihop bröden till en rulle (lägg skarven i botten. Lägg i en ugnsform som är smörad.
  3. Gör såsen som ska hällas över tortillasbröden. Koka köttbuljongen, tillsätt tomatpure, creme fraiche, pressa vitlök och tillsätt salt och peppar. Rör om.
  4. Häll över tortillasbröden och strö riven ost över, tomatskivor, koriander och chili. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
  5. Servera med en mixsallad och ris eller bara som dom är!

Fler recept

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.