Enchilada med svamp, lök och savoykål

Sugen på ett fräscht, vegetariskt alternativ till middagen ikväll? Prova detta recept på smakrik enchilada, fylld med svamp och savoykål. Du kan ”tacofiera” rätten genom att toppa med ost och klassisk guacamole.

Enchilada med svamp, lök och savoykål

Ingredienser

  • 500 g svamp t ex färska champinjoner, ostronskivling eller shiitake
  • 1 st gullök
  • 1/2 savoykålshuvud
  • 2 msk olja
  • 1 burk salsa/alternativt egengjord
  • 3 dl valfri riven ost
  • Tortillabröd. Vi rekommenderar majstortillas.
Till servering
  • Gräddfil och egengjord guacamole

Tillagning steg för steg

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skiva svampen. Hacka löken och strimla kålen.
  3. Bryn svamp, lök och kål i olja. Lägg åt sidan.
  4. Blanda salsan och hälften av osten.
  5. Häll hälften av såsen över grönsakerna och låt småkoka i ca 2-3 minuter.
  6. Fördela grönsaksblandningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i en smord ugnsfast form.
  7. Häll den resterande såsen över rullarna och toppa med resten av osten.
  8. Gratinera enchiladan i ca 10 minuter i 200 grader. Servera med gräddfil och guacamole.

Fler recept

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.