Sugen på ett fräscht, vegetariskt alternativ till middagen ikväll? Prova detta recept på smakrik enchilada, fylld med svamp och savoykål. Du kan ”tacofiera” rätten genom att toppa med ost och klassisk guacamole.
Ingredienser
500 g svamp t ex färska champinjoner, ostronskivling eller shiitake
1 st gullök
1/2 savoykålshuvud
2 msk olja
1 burk salsa/alternativt egengjord
3 dl valfri riven ost
Tortillabröd. Vi rekommenderar majstortillas.
Till servering
Gräddfil och egengjord guacamole
Tillagning steg för steg
Värm ugnen till 200°C.
Skiva svampen. Hacka löken och strimla kålen.
Bryn svamp, lök och kål i olja. Lägg åt sidan.
Blanda salsan och hälften av osten.
Häll hälften av såsen över grönsakerna och låt småkoka i ca 2-3 minuter.
Fördela grönsaksblandningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i en smord ugnsfast form.
Häll den resterande såsen över rullarna och toppa med resten av osten.
Gratinera enchiladan i ca 10 minuter i 200 grader. Servera med gräddfil och guacamole.
På webbplatsen används nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Du kan även välja att samtycka till kakor för statistikinsamling.