Carnitas

4 portioner

Carnitas är grunden i många texmex-rätter och kan användas till flera olika sorters tacos. Man kan göra allt från att toppa med hackad silverlök och koriander eller varför inte bara lägga till en klick gräddfil och nyriven ost. Hur du än gör får du en smakrik och autentisk känsla av street-tacos.

img-1

Ingredienser

  • 1 kilo fläskkarré (gärna ekologiskt)
  • 1/2 l Coca-Cola. Går bra med avslagen.
  • Juice från 2 apelsiner
  • Juice från 1 st lime
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 krm chilipulver eller flakes
  • 1 krm oregano
  • 1 krm salt

Tillagning steg för steg

Steg 1

Skär ned fläskkarrén i grytbitar och lägg i en bunke.

Steg 2

Blanda ihop köttet med kryddorna.

Steg 3

Låt sedan stå i 2-3 timmar i kylen, så kryddorna får dra in ordentligt.

Steg 4

Bryn sedan köttet i en djup gryta.

Steg 5

Häll sedan över de resterande ingredienserna . Slutligen häller du över Coca-Cola.

Steg 6

Låt sedan puttra i 2-3 timmar tills köttet är härligt trådigt och smaskigt gott.

Fler recept

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.