BBQ Steak med avocadosallad och chipotlesås

4 portioner

Ett klassisk grillrecept med mexikanska inslag. BBQ-sås, avocado, majs och rökig chipotle som tillsammans passar utmärkt till grillningen. Och varför inte testa att byta ut den traditionella potatisen mot en frisk, härlig sallad istället?

BBQ-Steak-2-300x225

Ingredienser

  • Ca 200 – 250 gram biff
  • BBQ-sås
  • 2 majskolvar
  • 1 honungsmelon
  • 1 paket cocktailtomater i olika färger
  • 1 st rödlök
  • En mix sallad ex ruccula, mangold, rosesallad
  • 2 avokado
  • Olivolja
  • Chipotle paste
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st färsk lime
  • Salt och peppar

Tillagning steg för steg

  1. Torka av köttet med hushållspapper, så att det är torrt. Peppra och salta på bägge sidorna. Lägg åt sidan för att vila.
  2. Sätt på grillen, så att den är på hög temperatur.
  3. Blanda 1 msk chipotlepaste med 1 dl gräddfil och rör om. Ställ i kylen.
  4. Skär rödlöken tunt och dela tomaterna på mitten.
  5. Skär upp melonen och avokadon i kuber/skivor. Pressa lite lime över avokadon, annars blir den lätt brun.
  6. Lägg upp salladen i en skål. Lägg sedan över tomaterna, löken, melonen och avokadon.
  7. Ringla över olivolja samt strö över salt och peppar.
  8. Skär upp majsen i lagom stora bitar. Lägg på grillen och salta. Pensla sedan med BBQ sås och grilla dem jämt.
  9. Lägg på biffarna och låt ligga ca 2 min på varje sida (beroende på hur du vill ha dom grillade). Pensla med BBQ-sås på bägge sidor, precis innan dom är färdig grillade.
  10. Ta bort köttet och låt vila någon minut innan du serverar, så eventuell köttsaft rinner bort.
  11. Skär upp lite lime skivor för dekoration och sedan är det klart att servera.

Fler recept

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.