BBQ chicken burrito

4 portioner

En mumsig burrito fylld med kyckling och med smak av BBQ. En stor favorit från texmex-köket som passar lika bra till både vardags och till fest.

BBQ-chicken-burrito--360x240

Ingredienser

Fyllning
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g kokta kidneybönor
  • 4-6 msk BBQ-sås
  • Rapsolja (till stekning)
  • Salt och peppar
  • 8 tortillabröd
Pico de gallo
  • 2 tärnade tomater
  • 1 bunte koriander (hackad)
  • 1 lime
  • 1/2 finhackad rödlök
Garnering
  • 1 tärnad avocado
  • 1/2 isbergssalladshuvud (finstrimlad)
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl riven ost

Tillagning steg för steg

  1. Skär kycklingen i tjocka skivor. Salta, peppra och bryn kycklingen i olja. Ställ åt sidan.
  2. Skiva löken tunt och bryn i olja tills att den är mjuk och gyllenebrun (ca 10 minuter). Tillsätt bönorna och riv över vitlöken och låt dessa steka med i cirka 1 minut samtidigt som kycklingen går ner i samma panna som löken och bönorna.
  3. Slå på BBQ-såsen och låt det puttra på låg värme.
  4. Finhacka tomat, rödlök och koriander, blanda i en skål och pressa limejuice och riven vitlök efter smak. Smaka av med salt. Servera kyckling- och bönröran i tortillabröd med sallad, tärnad avokado, koriander, gräddfil och riven ost.

Fler recept

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.