En mumsig burrito fylld med kyckling och med smak av BBQ. En stor favorit från texmex-köket som passar lika bra till både vardags och till fest.
Ingredienser
Fyllning
500 g kycklinglårfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g kokta kidneybönor
4-6 msk BBQ-sås
Rapsolja (till stekning)
Salt och peppar
8 tortillabröd
Pico de gallo
2 tärnade tomater
1 bunte koriander (hackad)
1 lime
1/2 finhackad rödlök
Garnering
1 tärnad avocado
1/2 isbergssalladshuvud (finstrimlad)
2 dl gräddfil
1 dl riven ost
Tillagning steg för steg
Skär kycklingen i tjocka skivor. Salta, peppra och bryn kycklingen i olja. Ställ åt sidan.
Skiva löken tunt och bryn i olja tills att den är mjuk och gyllenebrun (ca 10 minuter). Tillsätt bönorna och riv över vitlöken och låt dessa steka med i cirka 1 minut samtidigt som kycklingen går ner i samma panna som löken och bönorna.
Slå på BBQ-såsen och låt det puttra på låg värme.
Finhacka tomat, rödlök och koriander, blanda i en skål och pressa limejuice och riven vitlök efter smak. Smaka av med salt. Servera kyckling- och bönröran i tortillabröd med sallad, tärnad avokado, koriander, gräddfil och riven ost.