Avsluta fredagsmyset med en Taco i dessertform. En krispig mumsbit med syrliga äpplen, vaniljkräm och avslutningsvis toppad med smakrik brännvinsost!
Ingredienser
Äppelblandning:
4 äpplen
Saft och skal från 1/2 citron
1 tsk smör
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Tacoskal:
1 dl socker
2 msk kanel
Olja till fritering
1 förp små mjuka tortillabröd
Tillbehör:
3 dl vaniljvisp
50 g fint riven brännvinsost
Citronmeliss
Tillagning steg för steg
Äppelblandningen: Skala och skär äpplet i 2 cm stora tärningar, lägg sedan i en skål med vatten tillsammans med några droppar citronsaft för att undvika brun färg.
Smält smöret i en kastrull, häll av äpplena och sedan ner i kastrullen.
Stek tills de mjuknar och har lite lätt färg. Häll sedan ner socker och kanel.
Rör om tills all vätska är borta och äpplet är lätt karameliserat, men inte för mörkt. Riv ner lite citronskal och några droppar saft.
Tacoskal: Blanda socker och kanel i en skål. Hetta upp olja i en kastrull (obs! använd termometer, max 180°C).
Vik tortillan så det är en halvmåne och håll den i oljan med en tång tills botten är lätt friterad, håll sedan ner resten av tortillan i oljan och fritera färdigt så du får ett hårt tacoskal.
Ta ut och doppa genast i socker-och kanelblandningen, du kan också strö blandningen över tortillan med sked.
Tillbehör: Vispa vaniljvisp och riv osten.
Fyll först tacoskalen med äppelblandningen, strö sedan över ost och avsluta med lite vaniljvisp samt citronmeliss som topping.