Mexikansk omelett är en perfekt rätt för brunch eller lunch. En saftig omelett fylld med jalapeños, paprika, tomater och riven ost. Servera tillsammans med en avokadosallad med salsa och några krispiga nachochips.
Ingredienser
8 st ägg
Smör (till stekning)
Salt och peppar
1 st bifftomat
1 st silverlök
5-6 jalapenos
Ca 1 dl riven ost
1/2 röd paprika
4-5 cocktailtomater
Ruccolasallad
1 hel avokado
1-2 msk salsa
1 knippe koriander
Nachochips
Tillagning steg för steg
Knäck ner 8 st ägg i en bunke, salta och peppra. Vispa runt med en gaffel och tillsätt 1 msk kallt vatten.
Hacka grönsakerna smått.
Stek sedan upp grönsakerna med smör. Häll över omelettröran och dra sedan ner värmen.
OBS: Viktigt att ha koll på omeletten så att den ej blir bränd i botten. Skaka stekpannan så den inte sitter fast.
När äggen gått ihop är den färdig. Den ska inte vara rinnig, men krämig.
Ta sedan 2 st stekspadar och vänd upp den så blir till en halvmåne. Dela sedan på mitten och lägg upp på varsin tallrik.
Skiva upp tomaterna och avokadon och gör en sallad. Ringla över lite salsa och servera ihop med nachochips.
På webbplatsen används nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Du kan även välja att samtycka till kakor för statistikinsamling.