För att förtydliga ytterligare, punktar vi upp vad det är som skiljer Enchiladan och Burriton åt!
Sättet man äter: Burritos äts med fördel för hand eftersom de är helt inneslutna av det stora tortillabrödet som täcker fyllningen. Enchiladas däremot är lättare att äta med bestick eftersom ändarna på den rullade tortillan är öppna alternativt vikta och öppna på kanten, dessutom är de vanligtvis täckta av sås. Vilket gör dem för kladdiga att äta med händerna.
Fyllning: Burritos kan fyllas med en rad olika ingredienser som köttfärs, ost, bönor, sallad, sås och mycket mer – storleken ger möjlighet att fylla den med alla dina favoriter. En mindre majstortilla kan inte rymma lika många ingredienser. Därmed har enchiladas vanligtvis bara några få ingredienser, exempelvis är det inte ovanligt att kycklingenchiladas bara har kyckling inuti tortillan.
Storleken varierar: Enchiladas baseras på små majstortillas, vilket gör att en portion kräver mer än ett bröd för att bli mätt. Ofta serveras enchiladas i portioner om tre stycken. Medan en burrito har ett betydligt större bröd som grund, vilket gör att en vanlig måltid brukar bestå av ett bröd med fyllning. Därmed skiljer sig storleken på tortillabrödet markant mellan rätterna.
Typ av tortillabröd: En av de största skillnaderna mellan rätterna är att till enchiladas används små majstortillas och till burritos används stora mjöltortillas. De olika typerna av bröd ger något annorlunda smak och textur. Majstortillas tillhandahåller dessutom fibrer, fullkorn och har en mer grynig konsistens. Medan mjöltortillan passar perfekt till tyngre fyllningar för att hålla ihop alla ingredienser och har en mjukare konsistens.