caesarsallad

Caesarsallad, en kort historia

Caesarsallad, en klassiker som har ätits flera varv runt jorden. Men vem var det egentligen som var först med att introducera den här umamirätten? Historien går lite såhär: Någon gång under 1920-talet på en restaurang i Tijuana, Mexiko, precis söder om gränsen till USA och Kalifornien, höll maten på att ta slut men gästerna var fortfarande många och hungriga.

Restaurangens ägare Caesar Cardini, en mexikan-italienare, rotade runt i skafferiet och tog fram det som fanns kvar. Romansallad, parmesan, olivolja, ägg, lime och krutonger. Han blandade ihop dressingen och slungade salladen i den för att avsluta med krutongerna.

Och så enkelt är det att skapa en klassiker. Kom förbi din Taco Bar och prova vår!

Caesarsallad på Taco Bar

På Taco Bar gör vi både Caesarsallad, Caesarburrito och Caesar Soft Taco.

På Taco Bar gör vi nästan som Señor Cardini

I Caesar Cardinis anda har vi lyft in Caesar-smaken på Taco Bar. Men på vårt sätt, bland annat har vi ersatt krutongerna med vårt chipskross, och för att göra rätten lite mer matig har vi både kyckling och baconbitar i. Vår Caesar har parmesan, precis som originalet och vi jobbar även med romansallad. Viktiga komponenter för att skapa den rätta känslan och umamikaraktären som lyfter smakerna.

Vi gör också vår egen Caesardressing, helt efter eget recept – men självklart baserat på originalet. Fylld med parmesan och alla de goda och unika smakerna som en Caesar ska bjuda på.

Ta med de bästa du känner och kom förbi en Taco Bar nära dig - det är dags för Caesar!

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.