Vad är Al Pastor?

Al Pastor är en klassisk mexikansk street food-taco gjord på kryddat och marinerat fläsk. Sen serveras det, som man gör i Mexiko, på en taco med tillbehör.

Namnet Al Pastor är spanska och betyder ungefär ’Shepherd Style’. Ursprunget är från Libanon och kom till Mexiko med libanesiska utvandrare på 1800-talet, de kombinerade sina tekniker med mexikanska smaker. En klassisk Al Pastor grillas på spett, ungefär som shawarma eller kebab men marineras på mexikanskt vis.

Från då till nu

Det tog inte lång tid innan mexikanarna gjorde sina egna varianter med de libanesiska teknikerna och Al Pastor spred sig från Puebla-regionen till hela Mexiko och vidare till USA för att nu också finnas på en Taco Bar nära dig. Men det var först på 1960-talet som den blev populär och känd på riktigt. Det var också då som man började tillaga Al Pastor på samma sätt som vi gör idag.

Ett måste på en klassisk Al Pastor är det grillade fläskköttet i kombination med ananas. Det är en smak som är svår att motstå

I olika delar av Mexiko och USA går samma Al Pastor-taco under namn som Taco de Trompo eller Taco de Adobada.

al pastor

Al Pastor på Taco Bar

Från Libanon och Mexiko till Taco Bar, hösten 2023 serverar vi denna megaklassiker som du inte får missa!

Vi gör vår version av Al Pastor på vår egna Pulled Pork som röks över hickoryved i 22 timmar, som de säger i USA slow & low. Den kryddas med ett gäng olika smaker för att skapa ett djup. När vi sen lägger den på vår taco adderar vi både ruccola och rödkål, två såser; en BBQ-sås och en vitlökssås. Vi toppar tacon med chili, koriander och måstet – ananas.

För att utmana traditionerna lite – det är ju trots allt något vi på Taco Bar gör – tar vi alla de härliga smakerna och gör Al Pastor på en av våra mesta klassiker också – Al Pastor Nacho de Luxe. Det ni!

Ta med de bästa du känner och kom förbi en Taco Bar nära dig. Vår Al Pastor vill du inte missa!

Beställ Taco Bar idag

Ät på din Taco Bar eller beställ hem tacos från din närmaste restaurang.