Lax Fajitas med Habanero Dipp

Lax Fajitas med Habanero dipp och tortillabröd

Kategori: Maträtter

3 - 4 portioner

Klassisk Fajitas! Detta recept istället med chilikryddad laxfilé. Underbart att byta ut den vanliga kycklingen mot något från havet. Går lika bra med scampi, torsk eller pilgrimsmusslor. Laxen är marinerad i chili och vitlök, serveras med en het sås gjord av habanero och majonäs. Valde här att servera med en härlig chunky guacamole, riven ost och grillade tortillabröd.

Ingredienser

Ingredienser
  • 600-800 gram laxfile
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chili
  • Olivolja till stekning
  • Habanerokrydda till dipp
  • 3 paprikor av 3 olika färger
  • En hel gullök
  • 2 st färsk lime
  • 4 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk sambal Olek
Tillbehör
  • En god guacamole. Se våra recept
  • 8 st tortillabröd
  • Riven ost