Lax-fajitas med habanerodipp
Kategori: Texmex
3 - 4 portioner
I detta klassiska recept på fajitas har vi bytt ut kycklingen mot chilikryddad laxfilé. Det går lika bra att byta ut mot scampi, torsk eller pilgrimsmusslor. I detta recept är laxen marinerad i chili och vitlök och serveras sedan med en het sås gjort på habanero och majonäs. I detta recept har vi valt tillbehören guacamole, riven ost och grillade tortillabröd.
Ingredienser
Ingredienser
- 600-800 gram laxfile
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 färsk chili
- Olivolja till stekning
- Habanerokrydda till dipp
- 3 paprikor av 3 olika färger
- 1 st gullök
- 2 st färsk lime
- 4 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk Sambal Olek
Tillbehör
- En god guacamole (testa gärna vårt recept)
- 8 st tortillabröd
- En näve riven ost