Lax-fajitas med habanerodipp

Kategori: Texmex

3 - 4 portioner

I detta klassiska recept på fajitas har vi bytt ut kycklingen mot chilikryddad laxfilé. Det går lika bra att byta ut mot scampi, torsk eller pilgrimsmusslor. I detta recept är laxen marinerad i chili och vitlök och serveras sedan med en het sås gjort på habanero och majonäs. I detta recept har vi valt tillbehören guacamole, riven ost och grillade tortillabröd.

Ingredienser

Ingredienser
  • 600-800 gram laxfile
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chili
  • Olivolja till stekning
  • Habanerokrydda till dipp
  • 3 paprikor av 3 olika färger
  • 1 st gullök
  • 2 st färsk lime
  • 4 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk Sambal Olek
Tillbehör
  • En god guacamole (testa gärna vårt recept)
  • 8 st tortillabröd
  • En näve riven ost